TRAAG

Geduld is een mooie deugd.
Haast en spoed kennen we al te goed en is zelden goed.
Traag, een thema geschreven op het lijf van Tony Le Duc en vele anderen.

Wachten zullen we in dit nummer. Gebundeld in 40 recepten gaan we stoven, marineren, konfijten, bakken, langzaam garen en oude technieken toepassen die vragen om liefde en tijd. Onze voorouders wisten hier alles van. En vanaf nu zijn dit ook geen geheimen meer voor onze lezers, want in Kook Ze! Traag lees je alles over een ‘langzame’ keuken met de traagste technieken.

Kook Ze! Magazine

Naast de recepten levert Kook Ze! ook relevante culinaire artikels. Gerenommeerde journalisten, schrijvers en fotografen uit België en Nederland houden de vinger aan de pols van het gastronomische landschap.

De stoofpot is zo oud als de mens zelf. Dirk de Prins (hoofdredacteur van Culinaire Ambiance) bekijkt het historisch en vertelt ons waarom het logisch is dat we nog steeds dol zijn op ons allereerste vleesgerecht.

Wat is er makkelijker dan soep maken? Naar je supermarkt gaan en jouw favoriete soep kopen. Jan Scheidtweiler neemt de boomende soepbusiness onder de loep.

De kritische Mac van Dinther (De Volkskrant) vraagt zich af of Slow Food zijn vervaldatum heeft bereikt? In de Lage Landen blijven de Bourgondische wereldverbeteraars alvast steken in goede bedoelingen. De groeipijnen van de langzaam-aan-gastronomie.

Tegenwoordig lijkt het devies in de keuken “Haast en spoed doet de smaak geen goed”. Deze stelling gaat lang niet altijd op. Willem Asaert legt de complexe relatie bloot tussen tijd en smaak, en geeft ons een snelcursus kooktechnieken.

Wat doe je op een herfstdag? Samen met de stap voor stap fotoroman van Veerle De Pooter de keuken induiken om je te verdiepen in enkele trage technieken: brood bakken, verse ravioli maken en kerstcake zes weken lang met whiskey besprenkelen.

En gaat het leven jou ook te snel? Zet de tijd dan even stil met het kortverhaal “Een wijnbouwer vertelt” van Bruno Vanspauwen (De Standaard magazine). De Traag-column, heeft culinair journalist Felix Wilbrink (De Telegraaf) voor zijn rekening genomen.

Tony Le Duc, volgens sommigen de traagste fotograaf van het noordelijk halfrond levert een portrettenreeks van Italiaanse mama’s in hun keuken. De trage portrettengalerij komt van Filip Claus.

Krijg je de Kook Ze! Traag niet in één ruk uitgelezen, dat is geen ramp, morgen is er een nieuwe dag.

Kook Ze! Lekkere Winkels

Waar koop je het beste vlees, de lekkerste kazen, de meest verse vis? Waar vind je exotische kruiden en goddelijke olijfoliën? Mis je nog een een handig keukenaccessoire? Of wil je een avondje uit om samen met je vrienden, collega’s te kokkerellen? Kook Ze! wijst je de weg naar de juiste zaken, een nieuwe rubriek vanaf Kook Ze! Traag.